Home > Blogosphere > Hadiah dari istri tersayang Camera DSLR Canon EOS 550D

Hadiah dari istri tersayang Camera DSLR Canon EOS 550D


Cerita bermula pada saat sore kemarin saya menjemput istri pulang kerja,  saya tiba  dikantor istri kira kira pukul 6 sore, rencananya  mau langsung pulang karena kangen telah meninggalkan ananda tercinta Ahmad Rasya Algifarda full seharian. Fikir-fikir tanggung kalau langsung pulang karena waktu magrib sudah tiba, daripada ketemu magrib ditengah jalan kamipun memutuskan untuk magrib berjamaah di mushola BNI Syariah Enggal Tanjung Karang dengan Imam pada saat itu adalah Pimpinan Cabang Bapak Agam.

Seusai magriban Sayapun bergegas menemui istri dan mengajak untuk segera pulang, ternyata  diam diam istri telah menyiapkan sebuah “surprise” dengan menunjukkan sebuah kotak terlapisi kertas kado dengan dimensi lumayan besar, karena penasaran sayapun bertanya kepada istri

“Bunda apodio nian yang ado didalam kotak itu, mecaknyo siru nian”

istri pun menjawab

“Ada deh, buka aja sendiri,  terserah kotaknya mau dibuka dikantor atau dirumah” ,

dalam hati pengen deh itu kotak langsung saya buka saking penasarannya,  sambil menahan hasrat penasaran saya pun menjawab “Udah ah bun kotaknya dibuka dirumah aja, malu sama temen kantor bunda, yang pasti isinya bukan Bom Buku kan” , istri hanya tersenyum ringan saja.

Sepanjang jalan diisi dengan tebak-tebakan seputar isi kotak misterius tersebut,  semua tebakan sayapun ternyata meleset semua.  duh…  rasa penasaranpun makin bertambah.  Selang 20 menit berlalu kamipun tiba dirumah kediaman, dengan disambut senyum lucu sibuah hati ananda Ahmad Rasya Algifarda. Rasa capek, penat, dan lelah, seketika langsung terobati dengan tatapan lucu, mungil, dan menggemaskan dari sibuah hati, tapi teteeeepp rasa penasaran masih bercokol kepengen lekas tahu apa sebetulnya isi dari si kotak Misterius tadi.

Jeng…..jeng… tiba dikamar saya pun izin ke istri untuk membuka kotak kado tadi, dengan tulisan yang tertera diatas-nya kira kira seperti ini,

“Buat papa tercinta, agar papa semakin tersenyum, semoga bermanfaat, dari bunda Cantik” .

lembar pertama-pun perlahan telah sepenuhnya terbuka,  selanjutnya menyeruak dari balik kertas kado satu buak  kotak berwarna merah , dengan tulisan Canon EOS550D (hmmm… hati pun berdesir… JEDUP..JEDUP..JEDUP, thinking wow ini isinya “kamera DSLR nih”, )

istri pun berkata,

“buka aja dulu semua kotaknya pah, siapa tau isi bom (sambil ketawa)”,

dan akhirnya kotak itupun terbuka lebar,  ternyata sungguh benar, betul, dan tidak salah lagi bahwa isinya adalah CAMERA DSLR CANON EOS 550D saudara-saudara.

Haru, senang, bahagia, mencerminkan suasana hati saya pada saat itu,  langsung seketika saya mengucapkan “Terima kasih sayang atas surprisenya, mudah-mudahan bisa papa gunakan dengan sebaik-baiknya”

Bahagia pastinya karena  sudah dikaruniai seorang pendamping hidup dengan Algorithma Routing protocol yang dinamis, hingga membuat warna warna baru didalam hidup saya. Awalnya bingung mau diapakah itu kamera, maklum karena newbie dibidang DSLR-an,

lajuuu.. saya buka buku manual pengoperasionalan si DOI. tidak butuh waktu lama buku manualnya hatam saya baca, dan langsung deh eksperimen dengan objeck percobaan model pertama adalah ananda tercinta, dengan hasil gambar kira-kira seperti dibawah,

Gimana , not bad lah yah. itu tukang foto amatiran sekelas saya, o iya ada juga foto dengan focus manual dibah,

O iya sekalian saya post review dari si EOS 550D ini

Detail Specifications
Features
  • The EOS 550D makes Canon’s powerful imaging technology more accessible to consumers. Canon’s advanced DIGIC 4 image processor and 18MP sensor support standard ISO settings of 100 – 6400 (expandable to 12800), while enhanced in-camera noise reduction technology boosts performance in low light conditions.
  • As the ability to record Full HD video becomes increasingly important, Canon continues to deliver DSLR technology that sets the industry benchmark for multimedia functionality. The EOS 550D records video in full 1920x1080p HD resolution, allowing photographers to select the frame rate preferred from 30, 25 and 24fps, as well as offering 720p video at 60 and 50fps.
  • Photographers can also take manual control over exposure settings, changing the depth of field and degree of motion blur to shoot more creatively. To provide the best possible video quality, highlight tone priority (HTP) can be set independently for movie capture, without changing any still image capture settings.
  • The EOS 550D also allows photographers to view their images and video in unhindered clarity. A 7.7cm (3.0”) 3:2 Clear View LCD screen with 1,040k dot resolution makes it possible to see 100% of captured images with no borders.
  • As consumers would expect from an EOS DSLR, the EOS 550D is built to a high quality specification. It features bigger, more intuitive buttons which have been redesigned following feedback from users. Based on this feedback, the EOS 550D also features an additional button on the new, battery grip, allowing aperture settings to be changed when shooting with the camera in a vertical position, without having to reorient the body.
Model Type APS-C Digital SLR
Max. Image Resolution 18 Megapixel
Sensor
  • 18.7 million effective pixels
  • 22.3 x 14.9 mm CMOS sensor
  • Built-in low-pass filter with self cleaning unit
  • 3:2 aspect ratio
Image Processor Canon DIGIC 4
Dust Reduction System Yes

  • Low-pass filter vibration at power-on (can be interrupted)
  • Anti-static coating on sensor surfaces
  • Software based dust-removal (camera maps dust, removed later)
Still Image Size
  • 5184 x 3456
  • 3456 x 2304
  • 2592 x 1728
Still Image Formats
  • RAW (.CR2 14-bit)
  • RAW (.CR2 14-bit) + JPEG Large/Fine
  • JPEG (EXIF 2.21) – Fine, Normal
Movie Size and Recording
  • 1920 x 1080 (1080P, 16:9) @ 30/25/24 fps
  • 1280 x 720 (720P, 16:9) @ 60/50 fps
  • 640 x 480 (4:3) @ 60/50 fps
Movie Formats Quicktime MOV format (H.264 video,linear PCM audio)
Lens Mount
  • Canon EF / EF-S lens mount
  • 1.6x field of view crop
Auto Focus
  • 9-point CMOS sensor
  • F5.6 cross-type at center, extra sensitivity at F2.8
  • AF working range: -0.5 to 18 EV (at 23°C, ISO 100)
  • Predictive AF up to 10 m
Auto Focus Modes
  • AI Focus
  • One Shot
  • AI Servo
Metering System
  • TTL 63-zone SPC
  • Metering range: EV 1.0 – 20 EV (at 23°C, ISO 100, 50 mm F1.4)
AE Lock and AE Bracketing
  • AE lock button
  • +/- 2.0 EV (3 shots)
  • 0.5 or 0.3 EV increments
Exposure Compensation
  • +/- 5.0 EV
  • 0.5 or 0.3 EV increments
ISO Sensitivity
  • Auto
  • 100 – 6400
  • H1 expansion (ISO 12800 equiv.)
  • Highlight tone priority
Shutter
  • Focal-plane shutter
  • 30 – 1/4000 sec (0.5 or 0.3 EV steps)
  • Flash X-Sync: 1/200 sec
  • Bulb
White Balance Auto, Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Flash, Custom
Viewfinder
  • Pentamirror
  • 95% frame coverage
  • Magnification: 0.87x (-1 diopter with 50 mm lens at infinity)
  • Eyepoint: 19 mm
  • Dioptric adjustment: -3.0 to +1.0 diopter
  • Fixed precision matte
  • Proximity sensor disables LCD shooting mode information
LCD Monitor
  • 3.0″ 4:3 TFT LCD
  • 1,040,000 pixels
  • Wide viewing angle (160° horizontal and vertical)
  • Dual anti-reflection, anti-smudge
  • Up to 10x zoom playback
Internal Flash
  • Auto pop-up E-TTL II auto flash
  • Guide number approx 13
  • Modes: Auto, Manual Flash On/ Off, Red-Eye Reduction
  • X-Sync: 1/200 sec
  • Flash exposure compensation: +/-2.0 EV (0.3 or 0.5 EV steps)
  • Coverage up to 17 mm focal length (27 mm FOV equiv.)
External Flash
  • E-TTL II auto flash with EX-series Speedlites
  • Hot-shoe
Live View
  • Live TTL display of scene from CMOS image sensor
  • 100% frame coverage (30 fps display rate)
  • Real-time evaluative metering using CMOS image sensor
  • Best view or exposure simulation
  • Grid optional (thirds)
  • Magnify optional (5x or 10x at any point on the screen)
  • Optional Auto-focus with mirror-down / mirror-up sequence
  • Quick or Live mode autofocus
Playback
  • Single image
  • Single image with info (histogram brightness / RGB )
  • Magnified view (1.5 – 10x in 15 steps, browsable)
  • 4 and 9 image index
  • Auto play
  • Image rotation
  • Jump (by 10, 100 or date)
Storage SD / SDHC / SDXC card
Connectivity
  • USB 2.0 (Hi-Speed)
  • Video out (PAL / NTSC) (integrated with USB terminal)
  • HDMI mini output (HDMI-CEC)
  • E3 type wired remote control (optional)
  • Remote Controller RC-6 (optional)
  • External microphone (3.5mm Stereo mini jack)
Power Source
  • Lithium-Ion LP-E8 rechargeable battery
  • Approx 440 shots (23°C AE 50%, FE 50%), CIPA standard
  • 4 level battery life display
Body Material Stainless Steel and polycarbonate resin with glass fiber
Dimensions (W x H x D) 129 x 98 x 62 mm
Weight 530g
Warranty 1-year Limited Warranty by Authorized Distributor
  1. May 11, 2011 at 2:30 am

    Subhanallah,.. di setiap ada ujian,.. Insya Allah terdapat kemudahan serta kenikmatan. Siaplah jadi modelnya bang😀

    • May 12, 2011 at 9:24 am

      betul sekali Om Tomy, dan nikmat tuhan-mu yang manakah yang kau dustakan..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: